Men hva med Emily da?

«Kan Emily gifte seg når hun blir voksen?» spurte Victoria på vei til bursdagsselskap søndag. Da svarte jeg som sant er at det kan hun nok ikke. Så tenkte hun litt og sa: «Men når jeg er voksen så er du og pappa gamle. Når dere dør, hvor skal Emily være da?» Det går ikke mange sekundene før verdens beste lille storesøster på 5 år sier:. «Emily kan bo hos meg og mannen min. Når jeg gifter meg.  Så kan vi tre reise og besøke Rebecca og Nikita der hvor de bor!»

Skjønne lille store Victoria, 51/2 år er hun i dag. Skolestarter til høsten. Hun tenker på så mye. Og på alle andre. Så omtenksom og kjærlig. Omsorgsfull. Hun vet at Emily ikke vil få et «vanlig liv». Hun vet at Emily ikke kan gifte seg. Hun vet at hun ikke kan bo alene. Og hun forstår at mamma og pappa ikke lever evig…Så hva med Emily da? Victoria var så spørrende og undrende, det var som om hun stilte spørsmålet til meg men samtidig så visste hun svaret. Hun visste at Emily for alltid vil være avhengig av en annen person rundt seg.

Det lille storesøster bare ikke vet, er at den tiden vil kanskje ikke komme… Hvem vet, Emily kan leve til hun er 90 som legen engang sa…Men sjansen for at at hun vil miste sin kjære lillesøster lenge før de sammen kommer til voksenlivet-den er ganske så stor. For ikke å snakke om alle sykehusopphold, kramper og komplikasjoner på veien…Jeg velger igjen å ha mine tanker for meg selv. Og Victoria skal fortsatt få gjøre sine egne oppfatninger og meninger. Tanker om hvordan det blir å både begynne på skolen og bli 6 år selv. Tanker om når hennes lillesøster også blir 6 år og skal begynne på skolen. Bare ikke den samme skolen. Ingen skal få ta fra gleden til storesøster. Forventningene. Gleden over alt hun synes er så fint med Emily. Her og nå i barnehagen. Og når hun skal besøke Emily der til  høsten når hun selv har blitt skolejente. Gleden over fremtiden med Emily. Og gleden og lykkefølelsen hun utrykte når hun fant den mest fantastiske løsningen: Hun og mannen hennes kunne jo passe på Emily!

Da jeg sa i etterkant at Emily kunne jo bo i et hus slik som Tua, bare for voksne, det var liksom ikke så interessant for henne. Hun forstod jo at Emily kunne det, men hvorfor skulle hun det når hun kunne passe på henne?

Skjønne beste lille storesøster❤ Image

4 thoughts on “Men hva med Emily da?

 1. Kan jeg bare komme med et lite innspill? Anbefaler deg å se disse videoene på Youtube. De er laget av en lege i USA som heter Sanjay Gupta (blir nå omtalt som ny helsedirektør i USA under Obamaadminstrasjonen).

  Filmene følger barn med epilepsi som behandles av cannabisplantens CBD. Ha et åpent sinn, og se videoene med et kritisk blikk, selvfølgelig. Vet at marijuana er veldig tabu i Norge i dag, men håper du tenker på å endre mening ved å se disse videoene:

  Weed:

  Weed 2:

  Lik

 2. Har dere prøvd cbd olje? Bare nyskjerrig fordi jeg har en epilepsi lignende sykdom som heter PNES og jeg blir nesten anfallsfri ved inntak av cannabis. Og selv om jeg var motstander de første 26åra mine så ble sykdommen så hard og takle, anfall farlige da jeg fikk masse fallskader og andre komplikasjoner. Jeg måtte til slutt akseptere at selv om det er et narkostisk stoff så er det det eneste som har hjulpet hittil. Charlots web innholdet jo heller ikke THC som man blir ruset av.

  Lik

  • Hei og takk for svar, beklager sent svar tilbake! har jo flyttet bloggen egentlig til http://www.lillegullemily.blogg.no men har ikke slettet denne enda. Nei vi har ikke forsøkt det fordi det er ikke lovlig enda..samt at det har vært veldig lite anfall. Det skal endel anfall til igjen om vi skal bytte/forsøke noe annet, men da er jeg klart int. i dette da jeg har hørt mange «solskinnshiostorier». Diagnosen hos oss desverre er jo ganske reistent mot medisiner… men tusen takk for innspill og veldig glad for at du deler! Masse lykke til videre!

   Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s