Hos ortopeden

Lillegull i vogna før avstøpningen hos ortopeden

Lillegull i vogna før avstøpningen hos ortopeden

Lillegull tok plutselig en liten hvil i senga si sent i ettermiddag, jeg måtte liste meg rundt for å sjekke om hun virkelig hadde sovnet. Hun hadde vært så urolig og utrøstelig. Men koste seg og snudde ryggen til – slik hun pleier når hun trenger ro – og slappet lenge av. Så sov hun faktisk nesten en halv time, våknet i tide til at vi skulle reise til ortopediklinikken kl. 15. En time vi har ventet en stund på, og om vi ikke hadde fått reist på den hadde vi måttet vente ytterligere noen uker. Emily har vært så og si feberfri i dag🙂 LYKKE🙂 Betraktelig bedre humør og form utover dagen. Hosten er der såklart, samt en del snørr og slim som kommer opp, men det er jo bare bra at det løsner. På bedringens vei🙂 Så krysser fingrene for barnehagen og jobb i morgen🙂 Det blir bra🙂

Grunnen til at vi var hos ortopeden er at Emily trenger nye ortoser til beina. Hun bruker de når hun står i ståstativet (noe hun gjør ca. 1 time hver dag i barnehagen, og kanskje en halv time hjemme på ettermiddager/helger) Sist hun fikk nye var i fjor sommer. Nå var de blitt for små, hun fikk røde merker av dem. Så da ble det tatt ny gips-avstøpning av beina hennes, så blir de laget supersøte ortoser i silikon❤

Først trekkes en "strømpe" over foten. Merkes og klippes til. Krever en dyktig ortoped for å gjøre dette på en aktiv liten frøken!

Først trekkes en «strømpe» over foten. Merkes og klippes til. Krever en dyktig ortoped for å gjøre dette på en aktiv liten frøken!

Omriss og merking må til

Omriss og merking må til

Dyktige hender! Her formes gipsbandasjen" rundt Emily`s bein/ankler

Dyktige hender! Her formes gipsbandasjen» rundt Emily`s bein/ankler

Slik ble gips-avstøpningene. To stk. av hver fot. Så får vi vente et par-tre uker før de blir forvandlet til de søteste "sko" for Lillegull

Slik ble gips-avstøpningene. To stk. av hver fot. Så får vi vente et par-tre uker før de blir forvandlet til de søteste «sko» for Lillegull

Emily gir jo sine fagpersoner på flere plan litt utfordringer. Hun sparker med beina, veiver med beina og «kaster» på hodet. Men hun skrek hvertfall ikke!🙂 Det ble gjort totalt 4 avstøpninger, så det tok jo litt tid. Men med særdeles dyktig og tålmodig ortoped, og frebini-flaske på Emily under de to siste, så gikk det ganske så greit! Litt gipsrester her og der, men det går jo bort🙂 Emily satt på fanget mitt på en plastduk, fungerte ganske greit🙂 Så da er det bare å glede seg til spesial-designede ortoser kun for Emily. Hun valgte lilla glitter med sommerfugler på, og et par rosa med hjerter på. Det må jo bli fint!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s