Tiden flyr!

mai 2014 016

Tiden flyr!  Når man har passert en viss alder så forstår man mer og mer etter hvert bedre de eldre som sier at tiden går så fort. At den går raskere og raskere. Og nå har «jeg jammen kommet meg dit hen jeg og»🙂

Bildet over er fra sist søndag da vi var på vei hjem fra Mimmi og Ofa på Holt, hadde en veldig kos ettermiddagstid der med flere andre i familien🙂 Victoria har på seg sin favorittkjole om dagen, arvet etter storesøster Nikita🙂 Emily i kjent stil med ene beinet over det andre, og klapping med hendene🙂

Uka startet med veiledning fysio og samarbeidsmøte i barnehagen mandag morgen. De to siste gangene (vi har det en gang i måneden) har Emily vært syk, slik at dette var sårt etterlengtet fra mor at vi endelig fikk det til igjen🙂 Emily hadde en god fin fysioøkt, hvor hun bl.a. satte fokus på «disco-fingerlys» som hun fikk til sin bursdag. Skal få tatt bilde en dag! Fysio`n kunne også fortelle at forrige gang hadde de en helt magisk stund under bruk av dette lyset. Det er helt tydelig at lys i forskjellige utforminger og varianter er veldig fengende. Det er virkelige noe som fanger Emily`s oppmerksomhet!🙂

Emily var på Tua mandag-onsdag, da ble det overtid ene ettermiddagen på mor og den andre gjorde vi noe veldig koselig med Victoria: pakket picnic-sekken med grillpølser og marsmallows, kjørte til barnehagen og parkerte så tok Victoria oss med til området de har rett ved barnehagen. Hun har snakket så mye om den plassen de kaller «fjellet». Vi trodde det var litt lengre å gå enn det minuttet det tok etter vi gikk ut barnehageporten men….Lille gode Victoria vår, hun var så stolt over å vise oss både ute-doen, hytta og «ventebenken» (for å gå på do) som var der. Det var et deilig lite avbrekk i en travel hverdag🙂 Ekstra kos også å få papsi hjem igjen fra Spania, og koselige gaver fikk vi alle sammen derfra🙂 Fikk også noen ekstra timer etterlengtet søvn når Emily var på Tua, det er lykke å legge seg tidlig iblant🙂

Torsdag ettermiddag var det møte i nettverksgruppa igjen nede på familiehuset, og denne gang med storfint besøk av helse, familie og oppvekst. Da fikk vi drøftet litt, fortalt litt om noen av de tingene som opptar oss pga. våre barn og vi alle ble beveget noen ganger den kvelden. Det blir så ekstra tøft noen ganger å høre andres dårlige erfaringer, andre som sliter, andre som stanger i en vegg mot et hjelpeapparat som ikke alltid fungerer opptimalt til enhver tid. Mye er bra, men mye er også ikke bra. Det er ikke alltid regler og de rammer som er satt alltid blir gjennomført i praksis. Og får våre barn som trenger litt ekstra så blir det ekstra sårbart.

Jeg tror det er ekstra tøft å høre fordi man kan forestille seg hvordan den andre har det. Ikke helt nøyaktig så klart, men man kan klare å identifisere seg til en viss grad når man selv har barn med spesiellebehov. Selv om det er forskjellige diagnoser, forskjellige aldere og forskjellige funksjonsnivåer, så er man gjennom mye av det samme. Det er så godt å samles, godt å prate sammen, og veldig godt å få både høre og snakke med kommunens ledere som har ansvar for en del av områdene som våre litt annerledes barn kommer innunder. Vi snakket mye om barnehage, nær-skole/ikke nær-skole, sfo, bolig osv.

Ukas høydepunkter utenom «Emily`s hverdag» må være symøte hjemme hos meg onsdag kveld og befaring ute av byggmester og graver torsdag kveld!

Selv om jeg stresset noe i forkant av symøtet med mannen som jobbet, litt skrikende barn, første pavlova mislykket som endte i kjøring til butikken for mere sukker…For ikke å glemme for den første fløten plutselig ble smør under piskingen…Det er ikke alltid vellykket med Multitasking! Minner da min mors ord: Hastverk er lastverk…Spesielt går det fort utover evt. baking!  Takknemlig da for storesøster Rebecca som forbarmet seg over de små da jeg måtte til butikken for «krise-ingredienser» 1, 5 time før symøtestart🙂 Men det ble to pavlovaer med masse frukt og det ble kjempekoselig symøte med veldig godt oppmøte. Deilig med fokus på litt annet enn det hverdagslige, og veldig kos å samles :-)

Siste dager har jeg følt en lettelse, og det er fordi at vi har bestemt oss for å sette i gang med tilbyggsprosjektet nå uansett størrelse på tilskudd. Vi kan ikke vente. Vi har ikke noe valg. Koste hva det koste ville. Det er 3 uker siden vi sendte inn klagen, men bare 3 dager siden jeg skrev til kommunen at vi forventer at de behandler klagen. Vi skal da ikke behandle vår egen klage…Det er det jeg føler jeg har gjort siste par uker. Så jeg håper av hele mitt hjerte at vi hører noe mer om kort tid før ferietiden rundt om «kicker inn»🙂 Det er jo lov å håpe🙂

Ellers har Emily hatt og har veldig fine dager. Ganske ok netter, sover frem ti. ca. 5 tiden. Forrige uke våknet hun mellom 3 og 5, men dette går jo litt opp og ned. Hun er lattermild om dagen, elsker huska si og litt action. Ser frem til en rolig søndag i morgen!

Bare kost oss i dag, er vel første lørdagen på lenge jeg har «tatt meg fri»…De små og jeg var på apoteket, det tar jo sin tid. Emily og vi er jo vip-kunder der og får så god service. Rett til «den store luka» med god plass til vognen, hjelper oss alltid ut da det fort blir noen esker (dry nites, kladder etc. fyller opp!) Ikke så ofte Emily har vært med, det er så godt iblant å ha henne med på slike hverdagslige gjøremål. Så gikk vi og Nikita ned til Rebecca som var på jobb på bakeriet og koste oss med soft is🙂 Før en liten shopping-runde på Sjøsiden. Ettermiddagshvil fikk jeg i dag også-deilig! Så hjemmelaget pizza på kvelden, tv kos med Victoria og etter hvert Mama Mia på tv med Nikita. En herlig lørdag!

Dagens tabbe: Glemte å ta kø-lappen ut av maskinen på apoteket etter å ha trykket…

Fortsatt god Pinse til alle Emily`s følgere!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s