Rutiner igjen

Beste kusine og avlaster Mari <3 med Emily <3

Beste kusine og avlaster Mari❤ og Emily❤

Lørdag kveld landet vi trygt og godt tilbake i Norge, etter to herlige solfylte uker i Spania-storfamilien på tur❤ Mannen kom kjørende trygt hjem dagen etter🙂 Det var jo ekstra praktisk i år siden han kjørte, bare maten til Emily fyller en hel koffert..I tillegg alt annet av bleier og utstyr. De fleste hjelpemidler sendte vi som spesialbagasje med flyet, men slikt som liggebasen og matta hennes f.eks. var ekstra kjekt å sende med bilen🙂

En ting er vel ganske så sikkert, og det er at Emily ikke skal fly med Ryan Air igjen! Så klart ikke uventet, man får det hva man betaler for også i reiseverdenen…Men vi var så fornøyde og heldige i fjor da vi fløy til Barcelona med henne. Begge veier tipp topp service! I år fløy vi med Norwegian nedover, og Ryan hjem. Norwegian var gull-helt fra vi sjekket inn til vi landet🙂 Ryan derimot skapte litt trøbbel allerede ved innsjekking. Så ble hun riktiginok behandlet som vip-medlem igjennom både «special-assistance» og sikkerhetskontroll, så senere da de ventet på henne og oss for påstigning til «liftèn». Kjekt, så slapp vi å bære henne opp trappene. Ellers så var avlaster Mari veldig klar for å gjøre det, men de anbefalte at vi ble med liften. Da ble vi jo kjørt og heiset helt opp til flydøren. Vel og bra, men ikke så bra når vi likevel endte med å bære Emily helt til rad 29 hvor vi hadde sete, og vi kom på foran…I tillegg kom vi ikke om bord først (slik som Norwegian gjorde), slik at mengden av mennesker som strømmet mot oss gjorde at vi bare måtte finne et midlertidig sete å nødlande på. Ikke lett å gå mot strømmen…I tillegg så fikk vi bare et sete ved siden av Emily, selv om jeg både på forhånd og avreisedagen markerte at hun var avhengig av to personer på seg. Resten av gjengen satt på rad 5 foran i flyet…

20140803_203711For å gjøre en lang historie kort, så var mannen som opprinnelig satt ved siden av Emily så elskverdig og snill og tilbydte seg å bytte sitt sete med et av våres på rad 5. Så da fikk Emily sitte mellom beste kusine og avlaster Mari likevel🙂 Hun satt så fint – hun hadde nye spesial-flybelteseler, crelling harness, de eneste som Ryan tillater…Men de hadde ingen anelse om hvordan man festet de! Utrolig at de ikke hadde sett slik før, da de ikke tillater at man bruker annet! Takket være tekniske Mari med god husk, så fikk vi festet Emily etter hvert. Jeg hadde jo glemt hvordan det fungerte, det var tross alt nesten 14 dager siden sist da vi brukte de med Norwegian på vei ned..Dessuten så ble det kaos og litt stress da vi ikke fikk festet selen før alle pasasjerer var på. De må festes på baksiden av setet, og der satt det jo noen…

20140803_223956På slutten av hjemturen så fant vi ut at hun satt like fint uten selene, da de hjalp lite for støtten fant vi ut. Hun hadde en ny ganske stor og fin u-formet pute som «rammet henne godt inn», samt en fin «nakkekrage» hun for lenge siden fikk av Nikoline og Teodor❤ Den har vi brukt masse❤ Til daglig fungerer den veldig godt i huska hennes her hjemme🙂

Hun var litt «markete» på hjemturen, første flyvning tror jeg hun har hatt utenom kvelden. Så vi kom til det også Mari og jeg at neste flytur bør være på kvelden igjen🙂 Da har hun jo alltid sovnet raskt🙂 Så det var jammen godt vi var to, så vi kunne veksle på å holde og underholde og gi mat🙂 Hun lo som bare det når vi landet, tydelig at DET kilte i magen ja! HERLIG Å SE OG HØRE🙂

Og flink hun var som hørte på oss om at det var best at hun ventet med bubbing, det skjedde like etter at vi kom hjem🙂 jenta si det🙂 Har heldigvis fremdeles til gode å skifte bubbe-bleie på henne på flyet – har forestilt meg det og hvordan vi evt. skulle løse det-hadde «planen klar i hodet»-men absolutt ikke en situasjon å anbefale!🙂

Så nå har hun vært i barnehagen to dager, stor stas. Hun startet første dagen med en skikkelig sprutoppkast under sangsamlingen halv ti på morgenen, over den fine nye kjolen fra Zara blant annet. Hun har slitt litt med svelg og brekninger under ferien, det kommer jo og går litt. Det virker veldig voldsomt, spesielt om det er etter måltid. For å si det sånn, de andre trodde jeg hadde oppkast også når de var babyer. Men ordet sprutoppkast har fått en helt annen betydning for å si det sånn, etter at vi fikk Emily❤ Hun var litt slapp etter oppkasten i går, og snudde ryggen til i senga🙂 Bedre form i dag, men hadde spist lite. Ellers så er hun i ganske så fin form, hun savner nok Spania og varmen tipper jeg! Ikke alene om det🙂 Skulle gjerne vært der lengre…

Spania 2014 087 Spania 2014 085 Spania 2014 082 Spania 2014 076 Spania 2014 043 Spania 2014 024 Spania 2014 020I går begynte lille store storesøster i 1. klasse, stor stas! Det var ei litt nervøs og en smule sjenert jente, som ikke ville bli tatt bilde av. Så mest bilder fra siden og bakfra🙂 Men ble heldigvis med på felles klassebilde, som kom i avisa i dag🙂 Det ble tårer da mor måtte gå, det ble lettere sagt hylskrik da jeg gikk…De voksne måtte bare ta over, og ei trist jente så etter meg i vinduet der jeg forsvant ut av skolegården…

Et par timer senere skulle jeg følge henne til sfo, det er få meter unna klasserommet…Hun hadde allerede sagt på formiddagen at hun ikke ville. Jeg forklarte at vi bare skulle på besøk, se hvordan det var der. Men nei, det var helt uaktuelt. Hun ble helt hysterisk, har aldri sett henne slik før….Sett litt tendenser før, og det er når det blir for mye fokus på henne, for mye oppmerksomhet…Beskjeden og forsiktig som hun er, så forvandles det til det helt motsatte, så utenforstående kan jo få et helt «feil inntrykk» av hva som egentlig foregår med jenta…

I slike øyeblikk som i går, kommer det godt med at man er 4 barns mor. At man etter hvert har blitt vant til å takle ulike stressende og krevende situasjoner blant folk. Folk kan kikke så mye de vil, om de har interesse av det! Men sånn utad for andre så var nok gårsdagens opptrinn helt hysterisk og forferdelig…Det var ikke snakk om å få bært henne inn engang om man ville med makt, hun sparket og hylte «jeg vil hjem jeg vil hjem…»

Hun roet seg først da vi kom til bilen et stykke unna. Hun var ganske så ydmyk da vi kom hjem, godt jeg hadde tatt en feriedag da vi var hjemme før folk flest har spist lunchen sin…

I dag fulgte pappa henne, det ble gråt allerede i Prestegata like ved huset vårt…Og ved avskjed. I morgen følger jeg henne, rett på skolen. Så får vi avvente litt med sfo i morgen, hun fikk hvertfall vært på sfo i dag da de går samlet der etter skoledagens slutt kl. 12. Så hentet storesøster Rebecca henne tidlig halv to🙂

Godt for meg å være tilbake på jobb i dag, tross for at tankene ofte var hos Victoria i dag. Litt trøblete start, men det var vi forberedt på. Hun har fått verdens beste lærer, en helt ny skole og mange nye fine skolevenner venter henne. Vi får bare bruke tiden.

Ekstra gøy rundt middagsbordet i dag å høre at hun stolt fortalte at hun hadde fått to «BRA-kort». Det ene hadde hun fått fordi hun rakk opp hånda, og den andre fikk hun fordi hun visste hvilken måned det var. FLINKE SKOLEJENTA VÅR-Ingen tvil om at hun er læringsmoden hvertfall, så får bare skolemoden komme etter hvert…

En god uke til alle Emily`s følgere!

Emily i bilen mandag morgen, klar for barnehagestart!

Emily i bilen mandag morgen, klar for barnehagestart!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s